Clafoutis cu caise

de lilik in Prajituri, 9 Iun 2011 | 5823 vizualizari

 

pt aceasta reteta m-am inspirat de la Corina33,modificata dar fffff gustoasa...ms Corinutza.

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 150 ml lapte
  • 150 ml smantana pt frisca
  • 100 gr zahar
  • 125 gr faina
  • coaja rasa de lamaie
  • unt si faina pt uns forma
  • zahar pudra
  • 7-8 caise
  • cateva migdale
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clafoutis cu caise:

Spalam caisele si le taiem in 2,le scoatem samburele si le punem intr-un castron.

Punem deasupra 30 gr zahar,coaja rasa de lamaie si migdalele maruntite,amestecam si lasam asa 1 ora.

Batem ouale cu restul de zahar pana se umfla apoi adaugam faina,amestecam apoi punem laptele si smantana treptat.

Ungem cu unt si tapetam cu faina o tava pt tarta si punem compozitia iar deasupra punem caisele.

Dam la cuptorul incins la 180° timp de 30-40 de minute(pana se rumeneste frumos).

Lasam sa se raceasca ,pudram cu zahar si servim.

TIPS-URI

1

incercati cu putina inghetata de vanilie...

Daca ti-a placut reteta noastra "Clafoutis cu caise" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu mac, nuci si mere